Mine to siste retter var henholdsvis laks (med agurksalat, poteter og rømme) og teriyakiwok.
LaksIngredienser500 gram fersk laksefilet <- koster bare 30 kr på REMA
Smør
Poteter
Agurk
Eddik
Sukker
Salt
Til agurksalaten: kok opp vann og kvell dette deretter oppi en liten skål. Ta oppi 2-3 spiseskjeer med eddik (vanlig eddik, ikke eplecidereddik). Smak deretter til med sukker slik at ikke smaken blir for skarp. Avkjøl. Når blandingen er kaldt -skjær opp agurkskiver med ostehøvel og putt de i blandingen.
Sett poteter på kok. Fres smør i pannen. Stek laksen på middels-sterk varme. Begynn gjerne på sterk varme for å gjøre laksen lett hardt utenpå. Snu filetene jevnlig. Laksen er ferdig når den er hvit helt gjennom. Når potetene er ferdige er det bare å kose seg.
TeriyakiwokIngredienser
Teriyakisaus
Wokblanding (eller egenkuttede grønnsaker) ca. 400g
Strimla svinekjøtt (400g)
Olje
Ris
Sett risen på kok.
Varm opp olje i en stekepanne/wokpanne. Om du bruker frosne grønnsaker hiv dette inn først. Når grønnsakene ikke er stivfrosne lengre, sleng kjøttet oppi. Grønnsakene gir fra seg en del vann og det er en fordel om du skuffler dette ut med en skje - hvis ikke blir retten kokt isteden for stekt.
Når kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er lett crunchy, ta oppi teriyakisausen og la dette frese sammen i 1-3 minutter, alt ettersom hvor godt stekt du liker dette. Bland eventuelt inn cashewnøtter om du føler for det. Krydre med chilikrydder for en litt ekstra piff!
Når risen er ferdigkokt er det bare å kose seg.